Uddannelsesudvalget

Årsberetning 2023/2024

Uddannelsesudvalgets arbejde i 2023/2024

I løbet af det seneste år har rapporten om den lægelige videreuddannelse været i høring, men herefter er processen gået i stå, og rapporten afventer stadig godkendelse af ministeren. Derfor er vi ikke rigtigt kommet videre med revision af målbeskrivelsen. Det er heller ikke sikkert, at det sker foreløbigt, da der ikke rigtigt er nogle der kan sige noget om tidshorisonten for godkendelse og implementering af den reformen.

Dansk Selskab for Intern Medicins (DSIM) har nedsat et nyt uddannelsesudvalg, hvor DCS er repræsenteret. Der har været afholdt stormøde med diskussion om, hvordan man bedst kan tilrettelægge den intern medicinske del af hoveduddannelsen. Efter at have rådført sig med Sundhedsstyrelsen har udvalget besluttet, at det er tid til at gå i gang med revision af introstillingen i intern medicin. Det arbejde vil begynde i løbet af efteråret.

Det sidste år er alle specialespecifikke kurser afholdt planmæssigt. Det er dog blevet sværere at få lokaler til flere af kurserne, hvilket gjorde at et enkelt kursus blev flyttet. Økonomien er fortsat meget stram, specielt i forhold til forplejning og betaling af transport til underviserne, men vi er lykkedes at holde os inden for budgettet med en afvigelse på 2%. Der skal lyde et stort tak til de 6 delkursusledere og alle undervisere, der gør, at vores kurser bliver evalueret rigtigt flot.

Fokuspunkter 2024/2025

Uddannelsesudvalget arbejder videre med.

  • Konsekvenserne af reformen af den lægelige videreuddannelse
  • Uddannelse på DCS’ hjemmeside. Der er et ønske om bedre udnyttelse af DCS’ hjemmeside til videreuddannelse.
  • Udvalget ønsker at revidere vores kommissorie, og vil i efteråret sende et spørgeskema rundt for at få input til, hvilke opgaver vi skal arbejde med.

Udvalgets medlemmer i 2023/2024:

Martin Snoer, overlæge (Øst) - formand
Jørn Carlsen, overlæge, PKL (Øst)
Frederik Thorgaard Uttenthal, afdelingslæge (nord)
Christina Alhede, reservelæge (Øst) - formand for FYC
Johannes Katate Wilhjelm, overlæge (nord)
Niels Risum, overlæge (øst)
Kristina Høeg Vinther, afdelingslæge(syd)

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK