Ekkokardiografi

Årsberetning 2023/2024

Ekkonucleus har i året 2023-24 gennemgået en større udskiftning, således at stort set hele nucleus er nyvalgt, ligesom formandskabet er skiftet til uddannelsesregion Syd. Gruppen har derfor lige skulle finde sit fodfæste, men det er hurtigt lykkes at finde et godt samarbejde og at få oparbejdet noget rutine omkring arbejdsopgaverne.

I efteråret afholdt vi Ekkokardiografiens dag omkring emnet Hjertetumorer. Mødet blev afholdt i Roskilde for første gang. Mødet var en succes med mange gode foredragsholdere og stor tilfredshed blandt de fremmødte. Trods lidt sen annoncering var tilslutningen pæn. Ekkokardiografiens dag er en årligt tilbagevendende begivenhed og til efteråret ser vi meget frem til at afholde det igen, denne gang på Rigshospitalet den 2. oktober med emnet Endocarditis. Det er allerede muligt at tilmelde sig nu på cardio.dk. Ekko nucleus er også repræsenteret i arbejdet med at organisere Nordic Cardiac Imaging (NCI) kongressen som senest fandt sted i Stockholm i 2023. Det kommende møde er under planlægning.

I efteråret arbejdede med den vanlige gennemgang af NBV, men den store opgave var især at stå for at endorse det nye endocarditis kapitel fra ESC. Selvom det nye kapitel lå meget i tråd med den praksis vi allerede havde, var det en opgave der krævede meget koordination. Det nye kapitel blev endorset i samarbejde med flere andre arbejdsgrupper og andre faglige selskaber og blev præsenteret ved DCS/DTS fællesmøde i januar. Kapitlet er nu inkorporeret i vores NBV kapitel om endocarditis.

Ekkokurserne for yngre læger (Ekko 1 og 2) er en stor succes med mange tilmeldte, desværre også flere end der er pladser til. Vi har en målsætning om at udbyde flere kurser for at imødekomme efterspørgslen, men det er en udfordring, da det kræver undervisere der har tid til at undervise mere og afdelinger der stiller lokaler og ekko apparater til rådighed. Vi arbejder desuden på en gennemgang af kursusmaterialet for at få det tidssvarende.

Vi vil gerne invitere alle interesserede i ekkokardiografi til vores nucleus møde i forbindelse med DCS årsmøde den 3. maj i Nyborg. Der er ikke nogle bestyrelsesmedlemmer på valg denne gang, men vi vil meget gerne høre input fra alle med interesse for feltet. Ved årsmødet er vi også medarrangører på et aftensymposium omkring kardiogent shock torsdag aften og håber på mange fremmødte der også.

Med venlig hilsen
Ekko nucleus

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK