DRG og koderegistrering

Årsberetning 2023/2024

Arbejdsgruppen for DRG og koderegistrering tjener som høringspart for SundhedsDataStyrelsens årlige justering af diagnose- og procedurekoder til MDC-grupper. MDC-grupperne og taksterne som allokeres til dem, er grundlaget for meget af den økonomiske styring af sundhedsvæsenet. Udregningen af MDC-grupper og takster bliver stadigt mere automatisk da datagrundlaget fra de administrative hospitalsregistre bliver bedre og bedre, men der er forsat behov for gennemse taksterne, som nogle gange kan skifte drastisk fra år til år.

Derudover er gruppen til rådighed for DCS-medlemmer, der gerne vil have indført nye diagnose- eller procedurekoder. Særligt det sidste er vi med til flere gange om året, så udvalget af tilgængelige procedurekoder afspejler den procedure som patienten får. På grund af kardiologiens generelle teknologiske udvikling vil der være et forsat behov for udvikling af koderne.

Har man som medlem af DCS eller som afdelingsledelse et behov for at diskutere procedurekoder eller mulighed for oprettelse af koder står vi til rådighed. Formanden for gruppen kan kontaktes og vi vil meget gerne være en del af processen med at få tilført nye koder, da vi er bredt repræsenterede nationalt og vil kunne sikre at der ikke er parallelle initiativer fra flere landsdele, ligesom vores samarbejde med Sundhedsdatastyrelsen ofte kan speede processerne op.

Arbejdsgruppen består af:

Jesper Kjærgaard, formand
Hanne Maare Søndergaard, næstformand
Jacob Thorsted Sørensen
Anders Munck Sommer
Anders Junker
Peter Riis Hansen

Vi bruger cookies for at optimere funktionaliteten af denne hjemmeside, og indsamler statistik til forbedring af din brugeroplevelse. Ved at anvende hjemmesiden accepterer du denne brug af cookies i overenstemmelse med vores privatlivspolitik.
OK